e-handel WooCommerce

E-handel med WooCommerce

E-handel med WooCommerce

Har du en webbshop eller funderar du på att starta en? Kanske har du redan ett företag och vill ge dina kunder möjligheten att handla dina produkter även via nätet? Då har du kanske hört talas om open source-plattformen WooCommerce, ett e-handelsplugin som utvecklats för WordPress. WooCommerce grundades i september 2011 av företaget WooThemes, och sedan dess räknar man med att den här e-handelsplattformen används av över 30 % av alla e-handelsföretag. Har du ett större företag som är helt inriktat på e-handel så kan du behöva en mer professionell lösning. Om du däremot driver ett mindre företag, eller om du vill satsa på e-handel vid sidan av din butikshandel, så är WooCommerce ett väldigt bra alternativ och den absolut bästa e-handelsplattformen för hemsidor som är tillverkade i WordPress.

Fördelar med att använda WooCommerce

Det finns många skäl till att WooCommerce vuxit sig så stort på e-handelsmarknaden. WooCommerce är en open source-plattform, vilket bland annat innebär att du själv kan välja dina leverantörer. Programvaran är sökmotoroptimerad så att kunderna lättare hittar fram till din nätaffär. Att använda WooCommerce har också andra fördelar både för dig och dina kunder. Du som företagare kan räkna med hög standard och säkerhet, det är lätt att hantera skatter och moms, som varierar beroende på produkt och land, och med lagerinventeringsfunktionen kan du hålla koll på vad som finns i lagret, så att du vet när du behöver beställa mer. Du kan dessutom skapa dina egna priskampanjer och rabatterbjudanden. För dina kunder finns en sökfunktion som gör att de snabbt hittar vad de letar efter. I WooCommerce är det ett enda steg till kassan, vilket underlättar köpproceduren för dina kunder, och det finns en rad olika betalningsalternativ du kan välja för dina kunder. De kan också ge betyg och åsikter om produkter de köpt, och dela med sig av sin upplevelse på sociala medier.

Hur använder man WooCommerce?

E-handelsplattformen WooCommerce är gratis och du får en hel del olika funktioner på köpet, men det finns även tillägg som kostar. Precis som med WordPress kan du med hjälp av dessa tillägg ändra utseende på hemsidan och anpassa den efter dina behov. På grund av säkerhetsrisken med dåligt skrivna och gamla tillägg som inte uppdaterats på länge så kan det vara en bra idé att hålla tilläggen på ett minimum. Tänk också på att satsa på bra hosting, det är viktigt för både snabbheten och säkerheten på din webbplats.