Betallösningar – Vad ska jag välja?

Vilka betalningslösningar ska du erbjuda som e-handlare till dina kunder?onlinebetalning
Olika kunder föredrar olika betalningsmetoder.  Därför är det viktigt att erbjuda flera olika betalningssätt att tappa inte potentiella kunder på grund av fel val av leverantörer!Här kommer några tips och råd om hur du kan välja rätt leverantör:

  • Målgruppen och ordersumman har betydelse
    Det är viktigt att lära känna din målgrupp. Leta efter undersökningar och studera målgruppen.
  • Ha inte för bråttom
    Det finns ett brett utbud av attraktiva leverantörer av betalningsmetoder, ta inte den första du ser. Kontakta så många leverantörer som möjligt och skapa dig själv en överblick. Vad kostar lösningen dig, vad skriver folk om dem på nätet och hur har det sett ut med driftstörningar det senaste året?
  • Allt går att förhandla
    Det går alltid att förhandla om leverantörens pris. Det kan handla om att du slipper startkostnaden eller får några fria månader. Det gäller bara att vara duktig på att förhandla och att visa att din webbutik kommer att tjäna dig och dem pengar.

De flesta e-handlare erbjuder kortbetalning, fakturabetalning och direktbetalning via internetbank. Glöm inte postförskott är fortfarande ett betalsätt som många äldre kunder väljer och det enda för kunder med låg kreditvärdighet.

Kortbetalning är det billigaste betalsättet för e-handlaren. Sam­tidigt finns delbetalningsmetoder som du kan erbjuda dina kunder. T ex. med Klarna Checkout kan du erbjuda dina kunder alla populära betalsätt i en och samma betalningslösning.
Tabellen visar vilka olika typer av betalningsmetoder  som är möjliga hos de olika leverantörer. Deras priser varierar på vilka lösningar du väljer och hur stor omsättning du har.

  Kort Faktura Faktura köp Dir.betalning Mobil Konto
DIBS X X X X
Payer X X X X
Nets X X X X X
Samport X
Klarna X X X X X
Payson X X X